GENERAL DISCUSSIONS

RE:

POSTED BY: THESOMNAMBULIST
UPDATED: Saturday, September 16, 2006 06:55
SHORT URL:
VIEWED: 2287
PAGE 1 of 1

Wednesday, July 5, 2006 11:05 AM

THESOMNAMBULIST


I have a strange thing happening with trying to access this site at the moment. It's been going on for about two weeks, has anybody noticed specific problems?

Right now I'm on my old Mac at my folks place and this is the only machine that will still allow me to access this forum. It's running OS 9 and I'm using Internet Explorer .

On both my mac at home and at work I use OS 10.3 and I have tried accessing using Firefox, Internet Explorer and Netscape and can never log in. It always used to work fine, but after the sirte went down a few weeks back... Nothing.

Does anyone else share this problem?

Cheers
The
Somnambulist

www.cirqus.com

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Wednesday, July 5, 2006 11:59 AM

GED


I am running Tiger at home, which is essentially the same as 10.3, and it seems to run just fine. I am also using Firefox. Have you tried clearing your cache, cookies and all that stuff? If FF isn't working, you could try alternate browsers like Shiira or Flock. You could also try reinstalling FF to see if that'll help. Save your bookmarks though!

__________________________________________________
This above all, — to thine ownself be true.
http://www.myspace.com/artv

NOTIFY: N   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Wednesday, July 5, 2006 12:15 PM

GLITCH


Don't know what's causing your problems, but I'm running Tiger/OS X and haven't had any difficulties. Except the same ones everyone else had when the site was down, of course. Doubt seriously it's an OS X issue.



Glitch

NOTIFY: N   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Wednesday, July 5, 2006 1:07 PM

THESOMNAMBULIST


Quote:

Originally posted by Ged:
I am running Tiger at home, which is essentially the same as 10.3, and it seems to run just fine. I am also using Firefox. Have you tried clearing your cache, cookies and all that stuff? If FF isn't working, you could try alternate browsers like Shiira or Flock. You could also try reinstalling FF to see if that'll help. Save your bookmarks though!

__________________________________________________
This above all, — to thine ownself be true.
http://www.myspace.com/artv]

Cheers I can't figure it out either. I've done all you've sugested Except shiira and Flock, not heard of those. The odd thing is it's happening on two seperate macs?! That's whats got me... Oh well thanks, and it's good to know it's just my quirk so at least I know there's an answer there somewhere.
The
Somnambulist

www.cirqus.com

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Wednesday, July 5, 2006 1:18 PM

GED


Are you behind a firewall or using a proxy?

__________________________________________________
This above all, — to thine ownself be true.
http://www.myspace.com/artv

NOTIFY: N   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Wednesday, July 5, 2006 1:42 PM

THESOMNAMBULIST


Nope none of that Ged. The problem started around the time the site went down. Basically I thought it was still down but on the off chance had a go on this mac here. To my surprise I found it works.

Tomorrow I'll re-install Firefox but what is strange is that I tried it with Safari - which was run for the first time and that also didn't work... I'm just wondering if I should clear out all browser cache's hmmm

Glitch - I think you're right I can't see how it is an OS X problem either, but then I can't explain how it's working here on OS 9?

Anyway thank you both for the replies. I'll have another crack at it tomorrow

Cheers
The
Somnambulist

www.cirqus.com

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Wednesday, July 5, 2006 1:43 PM

JRC


FFF.net has been running fine since all hell broke loose awhile back. Using Safari most of the time. Look up Camino, its Mozilla's version of Firefox. I have been using it more and more. Works just like Firefox, only looks a helluva lot better, and with us Mac folk, we cant have just the best computer, we also want the best LOOKING computer.

Everyone dies alone.

NOTIFY: N   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Wednesday, July 5, 2006 6:37 PM

DERANGEDMILK


Quote:

Originally posted by JRC:
and with us Mac folk, we cant have just the best computer, we also want the best LOOKING computer.



You said it brother. What good is a comp if it ain't SHINY???
-e

"Storms getting worse."
"We'll pass through it soon enough."

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Wednesday, July 5, 2006 6:41 PM

GUYWHOWANTSAFIREFLYOFHISOWN


very



http://www.albinoblacksheep.com/flash/llama.php
-try it out, I dare you

98% of teens have smoked pot, if you are one of the 2% that haven't, copy this into your signature

I'm so into Firefly, my butt glows in the dark.

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Wednesday, July 5, 2006 8:00 PM

MONKSDAD


been posting with osx tiger on safari with no probs

"And I think calling him that is an insult to the psychotic lowlife community."

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Thursday, July 6, 2006 12:08 PM

THESOMNAMBULIST


Well the weirdness just continues : I tried a bunch of different browsers today, including Camino and Shiira. All looked nice and shiny, and all of them were installed for the first time ever on my mac at work.... None of them worked.... The only site it wouldn't open... Yup you guessed it, this one. Yet here I type on my old mac running OS 9 using IE with no problem able to log in to the best forum in the world..

So what else - anyone know if there is a seperate folder in OS X somewhere where old files/cookies/cache may also be stored?

The
Somnambulist

www.cirqus.com

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Thursday, July 6, 2006 12:15 PM

GED


It sounds to me like something that is local to both of your computers at home. Camino, Shiira, and Flock will all pull the caches, bookmarks and all that stuff from your old browsers. You may have to go in and manually delete them. But, I don't think this is the problem.

I think the problem has to do with the network you're on at home. It maybe your DSL/Cable modem or your router that's giving you the problem. You can try pinging the site to see if you are even able to get packets sent to it. If you go to your Applicaitons > Utilities folder and open the network program in there, you should be able to ping the site directly and see if your packets are being reached or not.

__________________________________________________
This above all, — to thine ownself be true.
http://www.myspace.com/artv

NOTIFY: N   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Thursday, July 6, 2006 12:26 PM

MISSTRESSAHARA


The only thing I can I can think of is maybe some of that spam transfered to your computer and is affecting your connection. Does that make sense? Maybe doing a spam scan will help. Could be it's misdirecting your connection and taking you back to your main page (it happened to me) Hope you can figure it out Somnambulist.

Also I don't know if you know but in order to get the site back up Haken had to go back to an older version of the site so a lot of things that were talked about, discussed or seen have dissapeered. I don't know if that's a direct result of your problem but I thought you should know. Comments were lost on some fanfic and pictures but Haken's working on it.

If I'm a bitch, then life just got interesting

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Thursday, July 6, 2006 4:26 PM

JRC


Did you try resetting Safari, or any of the other browsers? Unfortunately, after doing that you'll have to type in all your screen names and/or passwords for any site you've ever been to.

Everyone dies alone.

NOTIFY: N   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Friday, July 7, 2006 10:23 AM

GED


You ever get this fixed Som?

__________________________________________________
This above all, — to thine ownself be true.
http://www.myspace.com/artv

NOTIFY: N   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Friday, July 7, 2006 12:34 PM

THESOMNAMBULIST


Hello to all.

Listen I really appreciate all your individual help with this matter, just goes to show what friendly and helpfull folk there is here. :D

Sadly I'm having no luck with this. It's beyond odd now. What is really troubling me though is the fact that it is only happening with THIS forum. It doesn't make sense. I've tried about all I know and tried all the above suggestions, even to the point of removing/losing many of my book marks - not that that bothers me too much.

The thing about the spam sounded plausible but there is no connection between my computer at home and my computer at work so that seems unlikely and both are served by seperate IP addresses...

So for the time being, no I've not sorted this one out. And sadly it's meant less visits to this place which is a shame... I kinda like it around here...

Ohh actually I've just had an idea, can anyone remember the procedure to reset the desktop in OS X? I know it for OS 9 but I've not had use for it in ten yet. Perhaps if I tried that, then re-install the relevant browsers...? How's that sound?

Two straws left!

The
Somnambulist

www.cirqus.com

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Friday, July 7, 2006 2:17 PM

JRC


That isnt possible with OS X, unless you're running an old application thru OS 9, which is what we do here at work.

Everyone dies alone.

NOTIFY: N   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Monday, September 11, 2006 9:33 AM

THESOMNAMBULIST


JRC

No i've now realised there's no such feature for OSX - weird this though. It all started when the forum went down a few months back, remember that? Can that have anything to do with it? Did I pick up some kinda bad coding or other around the time the site went down and now the forum's defences are somehow regecting my request to log on.....?

?


?


Help! I'm missing this place :(

The
Somnambulist

www.cirqus.com

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Monday, September 11, 2006 8:27 PM

GOAT


My first thought is that a cookie or a temp file got corrupted. I've also had issues with browsers not deleting quite everything they say they will, so something might be lurking around.

Try creating a new user and try to login under that. That way all of the local config files will be re-created and any problems with local cache can be avoided, too.

What version of Firefox are you using? Is your OSX updated?

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Tuesday, September 12, 2006 2:21 AM

PENGUIN


Is there a place in OSX to clear the dns???


King of the Mythical Land that is Iowa

NOTIFY: N   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Tuesday, September 12, 2006 9:47 AM

THESOMNAMBULIST


Quote:

Originally posted by goat:
]My first thought is that a cookie or a temp file got corrupted. I've also had issues with browsers not deleting quite everything they say they will, so something might be lurking around.



Yup this is what I think is causing me grief - I'm just clueless as to how to resolve the issue of cookies stuck in my throat!

Quote:

Try creating a new user and try to login under that. That way all of the local config files will be re-created and any problems with local cache can be avoided, too.


Now goat this is a great idea!!! Thank you I'm going to give this a go - cheers. You've also given me another alternative of logging is OSX under a different name too - that could also work. Thank you. I'll let you know if this works.
:)

Quote:

What version of Firefox are you using? Is your OSX updated?


It's the very latest version of Firefox (I regularly update) and the os is 10.3.2... I think it's .2 I have been considering tiger, but we'll see if your suggestion of a new user works 1st.

Many thanks Goat. I really appreciate this.
Bye
The
Somnambulist

www.cirqus.com

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Tuesday, September 12, 2006 3:40 PM

GOAT


Quote:

Originally posted by TheSomnambulist:
It's the very latest version of Firefox (I regularly update) and the os is 10.3.2... I think it's .2 I have been considering tiger, but we'll see if your suggestion of a new user works 1st.



Run system updater and see if that helps at all. The most recent release of Panther is 10.3.9. This will be a hefty download, though so I hope you don't have dialup. If you do, you can download standalone update packages from apple so if you can find a friend who has faster internet or if you can do it at work, I imagine that would work better. I can give you more detailed information if you want it.

I can't imagine that an upgrade to Tiger will help by itself unless you wipe the machine clean and re-install which would probably be overkill unless you were planning on doing it anyways.

Is your problem just with logging in, or accessing the site in general? When you type www.fireflyfans.net into the address bar, what happens?

If you would rather do this by email since your access to the board is limited, my address is goat at tirfa dot com. I'm happy to help as much as I can, but I'm leaving for vacation tomorrow so I may not be able to help much before I leave.

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Wednesday, September 13, 2006 9:07 AM

THESOMNAMBULIST


Hi Goat.

Just thought I'd reply, but I will probably email you from now on. Just wanted to say thanks again for all your concern. Sadly it didn't work. I did try the updater and just about every other browser out there in the verse... No luck. BTW it's a case of not even accesing the forum.

Here's the thing that now is really starting to concern me. I have acces to 4 Macs.

1 at my home, running OS Fireflyfans = Doesn't work
2 at work, both running OS Fireflyfans = Doesn't work
1 at my folks; running OS 9 Fireflyfans = works fine.

Now yesterday I tried loggin on on my MAC with a new login name (y'know how you can have multiple logging in aliases right) so I tried that. That also didn't work, that time I tried with Safari.. No joy.

So this has me really foxed. The common denominator is OS X - so I accessed apple for the latest downloads and found a java script bug fix for OS 10.3.9. and installed that. Restarted and tried to access this forum.....

Still didn't work... So here I am back on my old Mac running OS 9.

The curious thing was that I used to be able to access the forum just fine - until that day when the site went down.

Cheers again Goat.

Regards
The Somnambulist

www.cirqus.com

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Friday, September 15, 2006 12:22 PM

MISSTRESSAHARA


Would it be stupid to get rid of the OS-X, install the older OS9, see if that get's you on then later update to OS-X? Because as clueless as I am to most tech things)the general thing I'm hearing is your problem with OS-X. I don't claim to really know what most of that means but sounds like maybe the site is rejecting your connection because it doesn't recognize your browser? Does that make sense? Or maybe I'll just shut up now.

If I'm a bitch, then life just got interesting

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Friday, September 15, 2006 1:53 PM

CAROLJUDE



NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Friday, September 15, 2006 1:53 PM

CAROLJUDE


I'm wondering if you've posed your predicament on any Mac forums - it's quite possible someone else out there has had the same problem, but with a different site. I'd suggest MacFixit.com, but of course there are a wealth of them out there. After all, it seems to be a computer problem as opposed to a site-related one...

I remember a couple of years back on another board I LIVE on a lot of people were having trouble connecting after a board upgrade. I don't think we ever found out what the problem was, but the FIX was to go into one or more of a particular file with a text editor and manually change some of the numbers (I know nothing about programming, can you tell?) - that's why I'm asking/suggesting if you asked on a Mac forum. The fix was really easy and took all of 2 minutes.

- Cj (10.3.9 here.)

P.S. It's also quite possible that you're not the only one experiencing this - there might be other people who only have access to one computer and can't get in to see this thread.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Walk tall, or don't walk at all...

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

Saturday, September 16, 2006 6:55 AM

THESOMNAMBULIST


Misstressahara and Caroljude.

Thank you both for your suggetions. Unfortunately you're not advised to run OS 9 on a mac that is set-up for OSX. I know they give you both formats but it's generally not a good idea for your computer. Unfortunately a reformat of the hard drive is going to be too time consuming and crippling for me as I do a great deal of my work on my mac. I just can't afford the effort of backing up all my work :(

I reckon though it is time to go to a forum to see if there are any others who share this problem. I did read a similar problem to mine whereby the panacea was to enter in a few lines of code into some sorta script, but I have no idea how one does that :( Still if I can find a suitable forum I'll maybe iron out the problem.

The frustrating thing is this Forum is the only one that it happens to. All my other bookmarks etc I can live without, but not this one, and yet its this very forum that throws my mac into a spin! Go figure! Someone somewhere is laughing at me!

Thanks again for everyones suggestions. Hopefully I'll sort this out and be back again soon.

Meantime y'all stay frosty and be....... Browncoats

The
Somnambulist

www.cirqus.com

NOTIFY: Y   |  REPLY  |  REPLY WITH QUOTE  |  TOP  |  HOME  

YOUR OPTIONS

NEW POSTS TODAY

USERPOST DATE

OTHER TOPICS

DISCUSSIONS
Escape From Tarkov, new hotfixes to patch 0.12.4: here are the various changes
Mon, March 30, 2020 21:12 - 1 posts
76th Independent Battalion Part 48
Mon, March 30, 2020 09:25 - 2052 posts
Host a CSTS 2020 Event! Registration is now Open!
Sun, March 15, 2020 13:40 - 1 posts
War Of The Worlds on Epix
Fri, March 13, 2020 10:58 - 26 posts
Real Estate...Vampire...Brides. Uh, ok?
Wed, March 4, 2020 14:46 - 1 posts
Thread of GIFs
Sun, March 1, 2020 15:27 - 8 posts
To any new folk, I apologize for there being incels on this board.
Thu, February 13, 2020 01:05 - 27 posts
Thread of Font Colors
Sun, February 9, 2020 14:50 - 24 posts
Prodigal Son
Tue, February 4, 2020 03:50 - 5 posts
Has the FDA been complicit in intentionally mutating us??
Mon, February 3, 2020 20:11 - 33 posts
Suprise
Tue, January 28, 2020 15:40 - 2 posts
Voting is now open for the CSTS 2020 Art Contest! Only got until midnight (PST) on Friday, January 31st
Mon, January 27, 2020 22:42 - 1 posts

FFF.NET SOCIAL